Čas med letom

Jezus prinaša brezmejno, zastonjsko, nepogojevano ljubezen. Izpolnjuje Božjo voljo, kot jo spozna v danem trenutku. Vse prepušča Očetu (molitev) in njegovi previdnosti. Njegovo služenje ljudem (daj, da bodo vsi eno) je usmerjeno v to, da bi ljudje spoznali Boga in ga slavili. Jezus pokaže, da ni le človek za ljudi, ampak tudi za Boga in od Boga. Govori z oblastjo, kajti razglaša končnoveljavno Božjo besedo in Božjo voljo. Poln je Božjega Duha. Za Jezusa se Božje kraljestvo že kaže v sedanjosti. To nakazujejo njegova mogočna dejanja, čudeži. V Jezusu se čas odrešenja že uresničuje. »Iščite najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost. /.../ Ne bodite v skrbeh za jutri. /.../« (Prim. Mt 6,24–34)

Božje kraljestvo je Božja dobrota in Ljubezen, je resničnost in obljuba, dialog med Bogom in človekom. Božje kraljestvo se uresniči, kjer človek odgovori na Božjo ponudbo. S prihodom Božjega kraljestva pride svet do odrešenja. Njegov prihod je prihod Božje Ljubezni, ki je podarjajoča, vsepresegajoča, osvobaja od vsake osamljenosti. Izkusiti Božjo Ljubezen, pomeni izkustvo, da nas Bog (Oče) privzema v svojo skupnost (Božji otroci) in nas neskončno ljubi. Vsepresegajoča Božja Ljubezen se pokaže v tem, da človek sprejme človeka v soudeleženju pri trpljenju in v skupnem veselju.

Vsak mora upati, da je Ljubezen zadnji smisel bivanja, je močnejša kakor smrt; kar kdo stori iz ljubezni, ima večno vrednost. Ljubezen je večna; je luč in moč. Je odrešenje sveta in človeka. »Tako naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.«

Izpolnjevati Tvojo voljo, moj Bog, mi je v veselje, Tvoja postava je v mojem srcu. (Ps 40)

Tako sem bil počaščen v Gospodovih očeh in moj Bog je bil moja moč. (Iz 49) Kadar človek pušča prostor Bogu, v veri ve, da je "tistemu, ki veruje, vse mogoče. V veri je moč, deleženje pri Božji vsemogočnosti. Bog stopi v akcijo. Pavel sporoča Korinčanom (prim. 1 Kor 2,1–5), tako tudi nam, da naj njihova vera ne temelji na človeški modrosti, ampak na Božji moči.

Milost in mir od Boga, našega Očeta, in Gospoda Jezusa Kristusa

 

Darja Krajnc

 

 

 

Zadnje objavljeno

Stik z nami

  • home Župnija Marija, Mati Cerkve Maribor - Pobrežje .
  • phone+386 2 4800110
  • mailmarijamaticerkve@gmail.com
  • mapKosovelova ulica 1A

Božja služabnica Cvetana Priol

Vabljeni k ogledu spletne strani:

Božja služabnica Cvetana Priol,

laikinja, trpinka in mistikinja.

 cvetanapriol.si